Keresés:

Fogyatékos-barát munkahely elismerést kapott a KÜRT Zrt.

A Fogyatékosság-barát munkahely elismerés bevezetésének célja az álláskereső fogyatékos emberek és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találásának támogatása, mivel a fogyatékos emberek foglalkoztatásának támogatása során alapvető problémák tapasztalhatók. Sok cég deklarálja, hogy nyitott fogyatékos emberek foglalkoztatására, mégsem jelentkeznek hozzájuk megváltozott munkaképességű emberek, mert nem tudnak arról, hogy számítanak rájuk munkavállalóként. Ráadásul a fogyatékos emberek sokszor meg sem próbálnak nyilvános álláshirdetésekre jelentkezni, mivel esélytelennek érzik magukat.

A logó azt kommunikálja, hogy a munkáltató pozitívan fogadja a fogyatékos személyek jelentkezését, ugyanakkor fontos társadalmi szemléletformáló eszköz, mert kifejezi a pozitív intézkedések szükségességét az egyenlő esélyek biztosításához.

Az elismerést azok a munkáltatók kaphatják meg, akik vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik a fogyatékos emberek toborzásával, foglalkoztatásával, megtartásával kapcsolatos gyakorlatukat.

Az elismerést a Emberi Erőforrások Minisztériuma, az American Chamber of Commerce in Hungary, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány közösen adja a pályázati feltételeket sikeresen teljesítő munkáltatóknak.

Kategória: Sajtó | A közvetlen link.