Adatmentésben segít a KÜRT Ukrajnának

Adatmentésben segít a KÜRT Ukrajnának

Cégcsoportunk krízishelyzetben már többször is karitatív módon nyújtotta IT-tudását a bajba került országoknak. Korábban a 2001. szeptember 11-ei terrortámadás után, legutóbb a német árvizeket követően segítettünk sérült adathordozóról információkat menteni. 

Kürti János, a KÜRT Zrt. alapítója felvette a kapcsolatot Ukrajna magyarországi nagykövetével, hogy tolmácsolja az anyaország felé a KÜRT Zrt. által felajánlott segítséget. A KÜRT adatmentési képességéről lett az elmúlt évtizedekben világhírű. Gyakorlatilag nincs olyan megrongálódott adathordozó típus, amellyel ne találkoztunk volna munkánk során. Legyen szó megégett, betemetett, elázott vagy más módon megrongálódott információhordozóról a Kürtnél felhalmozódott tudás révén esély van annak megmentésére. Kürti János a Kürt adatmentés technológia megalkotója személyesen is kötődik az ukrán fővároshoz, hiszen a Kijevi Műszaki Egyetemen szerzett mérnöki diplomát.

A cégnél 30 éves múltra tekint vissza az oktatás támogatása és a katasztrófahelyzetekben való segítség nyújtás. Ukrajnában súlyos károk érték az oktatási intézményeket, amely megnehezíti az oktatás újraindítását. Várhatóan online formában indulhat újra a tanítás, amelyhez nélkülözhetetlen az iskolák fizikai infrastruktúrájának használata, de ezek jelentős sérüléseket szenvedtek el a támadások során. Az iskolák sérült, megrongálódott eszközeinek adatmentésével, kívánja a KÜRT segíteni az ukrajnai oktatási intézményeket.  

Cégünk korábban is segített már rendkívüli helyzetekben. A 2011.szeptember 11-ei terrortámadást követően a WTC ikertornyaiban bekövetkezett informatika adatvesztések során is térítésmentesen biztosította az adatmentési szolgáltatását. Akkor erről beszámolt a CNN, a The Wall Street Journal, a Financial Times. A segítséget később személyesen köszönte meg az USA akkori elnöke, George W. Bush a KÜRT vezetőjének, Kürti Sándornak.  

Adatmentő mérnökeink tapasztalatai szerint katasztrófák esetében leggyakrabban a tűz és a víz okozza a legnagyobb pusztítást adathordozóinkban, egy szakszerű tűzoltáskor pedig akár mindkettő. A közelmúltban Európa több országát is érintette súlyos, emberéleteket is követelő áradás, amely óriási gazdasági károkat is okozott, és nem kímélte az érintettek adathordozóit, illetve az azokon lévő adataikat sem. Adatmentő laborjaikba számos adathordozó érkezett a németországi áradás után is. Európa egyik legjobb szakembergárdája sikeresen megküzdött a természet okozta adatvesztéssel Észak-Rajna-Vesztfáliában, és helyreállította az ügyfelek adatait, ezzel is segítve őket az újrakezdésben. Hasonló katasztrófában 2012-ben a Sandy-hurrikán okozta pusztítást követően segítettünk az árvíz által okozott, sérült adathordozók helyreállításában. 

Korábban karitatív módon nyújtottunk támogatást nemcsak a külföldi, hanem hazai károk esetén is, mint például az egész országot érintő 2010-es árvíz, ahol az árvízkárosultak adatait mentettük.

blank
blank Szechenyi2020

KÜRT Csoport

Üdvözöljük oldalainkon, azonnali kapcsolatfvétel esetén a következő elérhetőségeket ajánljuk:

KÜRT Zrt.

1118 Budapest, Rétköz u. 5.

+36 1 424 6666
+36 1 228 5414
kurt(kukac)kurt.hu

Ügyélfogadási idők
Hétfő - Péntek 08:30 - 17:00

KUERT Datenrettung Deutschland GmbH

44787 Bochum Südring 23

0234 - 962 90 390
info @ kuert-datenrettung.de

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00