Együttműködés a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel

Együttműködés a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Kiberbiztonsági mesterképzés nappali tagozatán, a képzés egyik legnépszerűbb választható tantárgyán “Pénzintézeti információs rendszerek védelme”, mint meghívott vendég előadó tartott előadást a KÜRT két szakértője a hallgatóknak.

Ötvös Antal – IT GRC szakértő – SOC megélt tapasztalat a kibertérből

A Kibervédelmi Biztonsági Központ, angol nevén Security Operation Center – röviden SOC – az emberfolyamat és technológia hármasára épülő egy, a szervezeten belüli dedikált (vagy kiszervezett) technikai IT biztonsági felügyeleti egység, melynek elsődleges célja az IT rendszerek monitorozása a nem várt események felderítése, azok pontos körül határolása későbbi elszigetelésük érdekében, és az informatikai fenyegetettségekből felmerülő riasztások központi jelzése. Lehetővé téve az incidenskezelési folyamatok tudatos és irányított végrehajtását a kialakított forgatókönyvek mentén. Ennek a hármas egységnek a gyakorlati kialakításáról és a kibertérben megélt tapasztalatokról szólt az előadás.

Szloboda Gábor – IT GRC senior szakértő – Pénzintézeti elvárások és gyakorlatok

Pénzintézeti IT támogatás szolgáltatásunk során szerzett tapasztalataink felhasználásával mutattuk be szektorra releváns IT biztonsági kihívásokat, követelményeket.  Az előadás résztvevői esettanulmányokon keresztül megismerhették a szakértőink által gyakorlatban is alkalmazott IT biztonsági kockázatelemzési és IT compliance ellenőrzési módszereinket. Bízunk abban, hogy az elhangzott példák segítségével a hallgatók, olyan hasznos információkat szereztek, melyekkel a már meglévő Információbiztonsággal kapcsolatos ismereteiket gyakorlatban is használni tudnak a jövőben.

Kapcsolódó szolgáltatásaink:

https://www.kurt.hu/megoldasaink/soc-kozpont-tervezese-es-kialakitasa/

https://www.kurt.hu/megoldasaink/penzintezeti-it-megfeleles-tamogatasa/

blank
blank Szechenyi2020

KÜRT Csoport

Üdvözöljük oldalainkon, azonnali kapcsolatfvétel esetén a következő elérhetőségeket ajánljuk:

KÜRT Zrt.

1118 Budapest, Rétköz u. 5.

+36 1 424 6666
+36 1 228 5414
kurt(kukac)kurt.hu

Ügyélfogadási idők
Hétfő - Péntek 08:30 - 17:00

KUERT Datenrettung Deutschland GmbH

44787 Bochum Südring 23

0234 - 962 90 390
info @ kuert-datenrettung.de

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00