Európai terjeszkedésre készül a KÜRT a SeCube4-gyel

Európai terjeszkedésre készül a KÜRT a SeCube4-gyel

Nagyon pozitív visszajelzések érkeztek a SeCube4-et már kipróbáló ügyfelektől a KÜRT Vállalatcsoport legújabb terméke kapcsán. Idén már elérhető a KÜRT Vállalatcsoport SeCube GRC megoldásának legújabb, negyedik generációja, mellyel az európai uniós piacokon való jelenlétét fokozná a társaság. A lényegében a nulláról újraírt négyes verzió moduláris felépítésének köszönhetően rendkívüli rugalmasságot biztosít a rendszert használó vállalkozások számára.

A korábbi verziókat használó ügyfeleknél már egy ideje zajlanak a SeCube4 pilotjai és eddig mind a használhatóság, mind a grafikus felület kapcsán nagyon jók a visszajelzések – számolt be a tapasztalatokról Kmetty József, a KÜRT Vállalatcsoport vezérigazgatója. A társaság saját igényeinek kiszolgálására kezdte meg a céges belső szabályzatok, illetve a különböző ISO minősítésekhez, auditokhoz, jogszabályi előírásoknak történő megfeleléshez szükséges dokumentumok és eljárásrendek létrehozását és hatékony menedzselését támogató szoftver kialakítását, ami így lehetővé teszi egy vállalat információbiztonsági irányítási rendszerének kialakítását és folyamatos irányítását. Az első verzió 2011-ben készült el, a múlt év végétől pedig a hazai piacon és a társaság leányvállalatán keresztül Németországban is már elérhető a SeCube4. Az új verzió kapcsán Kmetty József elmondta, hogy lényegében a nulláról írtak egy új szoftvert. Az eredmény pedig egy olyan keretrendszer lett, amelyhez az ügyfelek egyedi igényeik alapján különböző modulokat vehetnek igénybe. Ez a konstrukció rendkívüli rugalmasságot kínál a megoldást használók számára.

„Több mint 30 éve foglalkozunk információbiztonsággal és korábban mi magunk is manuálisan végeztük el ezeket a feladatokat, mert nem nagyon találtunk olyan eszközt a piacon, ami megoldást jelentett volna számunkra. A SeCube viszont lehetővé teszi, hogy az egyéni igényeink alapján programozzunk le folyamatokat. A rendszer legnagyobb előnye, hogy integráltan kezeli a különböző szakterületek (belső audit, IT üzemeltetés, biztonság, adatvédelem, folyamatmenedzsment) folyamatait és eredményeit, ezek egymásra hatását, ezáltal egy közös vállalati tudás domaint létrehozva és megteremtve a lehetőséget a biztonság valódi irányítására. Egyik nagy előnye, hogy minden egyes dokumentumnak rögzítve van az élettartama és van felelőse, így például, ha lejár a hatálya, akkor a rendszer jelzi az illetékes személynek, hogy nézze át, aktualizálja. Mindez azt eredményezi, hogy abszolút naprakész információk állhatnak rendelkezésre a SeCube-ot használó cégeknél, vagyis teljesen mindegy, hogy mikor jön egy audit, minden szükséges riport és dokumentum azonnal, könnyen elérhetően rendelkezésre áll” – hangsúlyozta a KÜRT vezérigazgatója.

„Már a SeCube 2-es és 3-as verziója is elérhető volt nemzetközi piacokon is, azonban a legújabb változattal szintet lépne a társaság. Hiszen a fejlesztés kiemelkedő jelentőségű eleme a Mesterséges Intelligenciára való felkészítés, mely alapjaiban különbözteti meg a versenytársak termékeitől. Ennek a technológiának az alkalmazásából fakadó automatizmusnak köszönhetően az ügyfél oldalon, további erőforrás csökkenést eredményezhet. A termék alkalmas valamennyi, az Európai Unión belüli audit vizsgálattal összefüggő folyamatok és dokumentumok kezelésére, hiszen az előző generációs modellek német országi tapasztalatai alapján, a fejlesztés már konkrétan erre fókuszált. Az országokban pedig, ahol az érdeklődés indokolja elképzelhető, hogy újabb leányvállalatokat hozunk létre. Mivel idén vezetjük be a piacra, egyelőre a SeCube3 tavalyi eredményeihez hasonlóval számolunk az új verzió esetében, jövőre azonban jelentős fejlődést várunk a terméktől” – tette hozzá a cégvezető.

A SeCube4 egységes keretrendszerben modulárisan összeilleszthető szoftver-komponensekből áll, munkafolyamat vezérelt, elemzési, tervezési és folyamatos karbantartási tevékenységeket támogató webes rendszer. A KÜRT Vállalatcsoport folyamatosan fejleszti a terméket, így a jövőben további modulok várnak majd elérhetővé, különböző típusú integrált vállalati kockázatelemzéseket támogatva.

A SeCube-ot természetesen használják a KÜRT Vállalatcsoportnál is, a partnerek pedig egyszeri díj, illetve az éves támogatási díj fejében vehetik igénybe a megoldást. A SeCube elsődleges célfelhasználói az IT, a biztonsági, az audit és compliance területek szakértői és vezetői. A szoftver használatával a vállalatok akár külső tanácsadók igénybevétele nélkül, önállóan és hatékonyan végrehajthatják és karbantarthatják a kockázatelemzési, BCM tervezési és compliance feladataikat és kötelezettségeiket.

Nagyon nehéz pontosan megmondani, hogy mennyit nyerhet egy cég a SeCube használatával, hiszen a legtöbbször csak akkor derül ki, mekkora szükség van ilyen rendszerre, amikor megtörténik a baj. Mivel mi információbiztonsággal foglalkozunk, gyakran látunk példát arra, hogy ha bekövetkezik valamilyen incidens, előveszik a régi dokumentumokat, amelyeket ilyen helyzetekre hoztak létre. Amikor mennek végig a tennivalókon, akkor megeshet, hogy azt sem tudják, van-e és ha igen, hol a tartalék gép. Azt hogyan csatlakoztassák, esetleg az is előfordul, hogy akit értesíteni kellene, már nem is dolgozik a cégnél. Érdemes figyelembe venni, hogy ha nincsenek frissítve például az üzletmenet-folytonosságot támogató dokumentumok és adódik valamilyen probléma, akkor tényleg nagy baj van. A SeCube4-ben egyesítettük a saját tapasztalatainkat és az ügyfelektől kapott visszajelzéseket, így egy nagyon rugalmas, testre szabható, a valódi kihívásokra és problémákra reagáló és megoldást kínáló szoftvert alkottunk meg” – mutatott rá Kmetty József.

Az információbiztonsági szolgáltatásokat kínáló társaság számára a múlt év a komoly kihívások ellenére az elmúlt időszak legjobb eredményét hozta. „Mind projektszámban, mind bevételben sokat fejlődtünk, a forgalmunk tavaly 2019-hez képest mintegy ötödével bővült. Az idei év kapcsán nagyon konzervatívan terveztünk, de így is 15 százalékos további fejlődéssel számolunk, ami az eddig megkötött szerződések alapján reális célkitűzés” – fűzte hozzá a cégvezető.

 

A SeCube4 jelenleg elérhető moduljai:

Vállalati vagyonelemleltár és BIA

Támogatja a szervezet működéséhez szükséges összes lényegi erőforrás és folyamat hierarchiába és kapcsolati viszonyba szervezését, ezáltal modellezve a vállalat normál működését. Üzleti hatáselemzés mentén támogatja az üzleti tevékenységek, IT rendszerek, vagy adatok sérülése mentén fellépő lehetséges kárhatások értékelését, ezáltal meghatározhatók a vállalati erőforrások értéke.

ERM – Vállalati kockázatmenedzsment modul

Részletes kockázatelemzési lépések mentén haladva lehetővé teszi a kockázatok elemzését és kezelését, mind információbiztonsági mind vállalati kockázatelemzés tekintetében.

Compliance&Audit modul

Támogatja a szabványoknak, jogszabályoknak és tetszőleges vállalati követelmény jegyzékeknek való megfelelés felméréseét, folyamatos audit vizsgálatát és az eltérések kezelését, riportolását.

GDPR modul

Alkalmas az adatvédelmi tevékenységek és személyes adatkörök nyilvántartására, GDPR felmérések és adatvédelmi hatáselemzés végrehajtására, adatvédelmi kockázatok kezelésére.

BCM modul

Az informatikai és üzleti helyreállítás-tervezés és folytonosságmenedzsment teljes körű támogatása. Tervezésen át a tervek teszteléséig bezárólag.

Governance modul

Az információbiztonsági irányítási rendszer feladatainak menedzselése, irányítása.

blank
blank Szechenyi2020

KÜRT Csoport

Üdvözöljük oldalainkon, azonnali kapcsolatfvétel esetén a következő elérhetőségeket ajánljuk:

KÜRT Zrt.

1118 Budapest, Rétköz u. 5.

+36 1 424 6666
+36 1 228 5414
kurt(kukac)kurt.hu

Ügyélfogadási idők
Hétfő - Péntek 08:30 - 17:00

KUERT Datenrettung Deutschland GmbH

44787 Bochum Südring 23

0234 - 962 90 390
info @ kuert-datenrettung.de

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00