Fakenews konferencia

fakenews

Fakenews konferencia

Október 25-én került megrendezésre – immár hagyományos – IT biztonsági konferenciánkat az Európai Kiberbiztonsági Hónap keretében. A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) világhírű Informatika Történeti Kiállításának is helyet adó szegedi Szent-Györgyi Albert Agora nem először látta vendégül az IT biztonság top szakembereit – idén az egyik legizgalmasabb társadalmi probléma volt a névadó:

behúztuk a fakenews féket.

A konferenciát megálmodó és moderáló Alföldi István, az NJSZT ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy a cél, hogy a félórás előadások nyomán egy olyan összkép alakuljon ki a résztvevőkben, amelyet aztán felhasználóként – és a sok fiatal érdeklődő esetén: a pályára készülő informatikusként – is használni tudnak.

A felhasználói tudatosságot a konferenciára belépők már a kezdetekkor próbára tehették egy érintőképernyőn: a Nemzeti Kibervédelmi Intézet kvízével.

Az első előadást tartó dr. Kürti Sándor párbeszédes, interaktív formában beszélt az információbiztonságról, a rendszerszintű gondolkodás kialakításának igényével. Természetesen az adatvédelem is nagy hangsúlyt kapott a nemzetközi hírű szakember prezentációjában.

A konferenciáról bővebb leírás az alábbi linken olvasható: http://njszt.hu/de/hir/20181026/kattinson-ra-fektelen-siker-a-fakenews-fek-konferencia

 

KÜRT Csoport

Üdvözöljük oldalainkon, azonnali kapcsolatfvétel esetén a következő elérhetőségeket ajánljuk:

KÜRT Zrt.

1118 Budapest, Rétköz u. 5.

+36 1 424 6666
+36 1 228 5414
kurt(kukac)kurt.hu

Ügyélfogadási idők
Hétfő - Péntek 08:30 - 17:00

KUERT Datenrettung Deutschland GmbH

44787 Bochum Südring 23

0234 - 962 90 390
info @ kuert-datenrettung.de

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00