Különdíjat adott át a KÜRT Zrt. a Hétpecsét Egyesület „Év információvédelmi dolgozata – 2021” pályázat keretében

Különdíjat adott át a KÜRT Zrt. a Hétpecsét Egyesület „Év információvédelmi dolgozata – 2021” pályázat keretében

A számítógépek megjelenésével és térhódításával nemcsak az információk gyűjtése, feldolgozása, kezelése és tárolása ment robbanásszerű átalakuláson át, hanem az információk biztonságára, védelmére irányuló törekvés is. Az információt hordozó adatok védelme a sebezhetetlenség érdekében új értelmezést nyert, megjelent az adatvédelem és az adatbiztonság fogalma.

A magyar szakemberek is nagyon hamar bekapcsolódtak az információbiztonsági szolgáltatást nyújtó vállalkozások/ vállaltok sorába. Közülük is kiemelkedik a több mint harminc éves múltra visszatekintő, piacvezető Kürt Zrt. A nemzetközi sikereket felmutató vállalat azon kívül, hogy évente több mint 3.000 adatmentési és-helyreállítási feladatot old meg, támogatja a szakma elkötelezett híveit. Többek között ezért is találhatott kapcsolódási pontot A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesülettel, akik három kategóriában pályázatot írtak ki az „Év információvédelmi dolgozata – 2021” címmel. A pályázat kiírásával az egyesület olyan célt szolgál, ami növeli az információs társadalom biztonságát, elősegíti az információvédelem kultúrájának és ismereteinek terjesztését és növeli az információvédelmi tudatosságot. A Kürt Zrt. különdíjat adott át a pályázók közül arra a dolgozatra, amelyet információbiztonsági témában a KÜRT Adatmentési és Információbiztonsági kihívásaihoz szakami a legaktuálisabbnak ítélt. A pályázat különdíja egy üzleti felhasználásra is alkalmas, kiemelkedő biztonsági funkciókkal ellátott DELL Latitude 5420-as notebook.

blank

A díj átadására az egyesület soron következő szakami fórumán került sor 2021. szeptember 15-én. A különdíjat az „Az információbiztonság tudatosításának automatizált lehetősége” című dolgozat kapta.

Örök dilemma az információbiztonság területén, hogy védekezés során mire is érdemes a nagyobb hangsúlyt helyeznünk- az emberre, avagy a struktúrára? – vetette fel jogosan a kérdést Kmetty József, a KÜRT vezérigazgatója.

A díjazott dolgozat több, valós továbblépési lehetőséget is felkínál az információbiztonság területén belül, melyet a Kürt Zrt. is fontosnak és fejlesztendőnek tart. Ilyen többek között az információbiztonság tudatosságának fejlesztése, illetve újszerű információbiztonsági alkalmazások fejlesztése” – zárta gondolatait Kmetty József.

A nyertes dolgozat fő irányvonala az információbiztonság tudatosításának modern és egyszerű módja a vállalati dolgozók, államigazgatási tisztviselők és a lakosság között. Mivel a Kürt Zrt. maga is oktat információbiztonsági témában, valamint részben szoftverfejlesztő cég is, a téma illeszkedik a portfóliójába.

blank
blank Szechenyi2020

KÜRT Csoport

Üdvözöljük oldalainkon, azonnali kapcsolatfvétel esetén a következő elérhetőségeket ajánljuk:

KÜRT Zrt.

1118 Budapest, Rétköz u. 5.

+36 1 424 6666
+36 1 228 5414
kurt(kukac)kurt.hu

Ügyélfogadási idők
Hétfő - Péntek 08:30 - 17:00

KUERT Datenrettung Deutschland GmbH

44787 Bochum Südring 23

0234 - 962 90 390
info @ kuert-datenrettung.de

Store Hours
Mon - Sun 09:00 - 18:00