• Ki tudja választani a szükséges biztonsági szintet nyújtó informatikai eszközöket?
 • Mikor térül meg az információbiztonsági beruházás?

IT beruházás minimális kockázattal, ezt nyújtja a KÜRT

Szolgáltatás azoknak, akiknek fontos a céljaiknak megfelelő eredmény elérése, a legkevesebb idő és költség ráfordítással.

Az informatikát használó vállalatok legnagyobb értéke a felhalmozott tudás (know-how) és információ. E vállalatok felelőssége, az informatikai rendszereik adatainak biztonsága. A biztonsági paramétereken túl, fontos szempont a befektetés megtérülésének üteme és az eszközök alkalmazásával elérhető hatékonyságnövekedés, a megtakarítható költségek mértéke is.

E szempontok érvényesítése gyakran nem jár sikerrel. Számos információbiztonsági beruházást megvalósító projekt zárul a megrendelő elégedetlenségével, és a projekt céljainak megvalósítása is csorbát szenved. Az elkövetett hibák korrigálása utólag csak jelentős többletráfordítással lehetséges.

A probléma

A sikertelen projektek esetében ugyanazok a kérdések merülnek fel. A megbízó a végtelenségig nyúló projektről tudni akarja, hogy a fejlesztés mikor lesz kész, és vajon belefér-e a kialkudott költségkeretbe? Ha az elvárások nem teljesülnek, elindul a felelősök keresése, ami igen nehéz feladat, lévén, hogy az ilyen bonyolult projektek esetén a felelősségi rendszer rendkívül összetett.

Ha elkészül a projekt, az eredmény minősége a kérdés:

 • Megfelel-e a termék az eredeti követelményeknek?
 • Megvalósultak-e a kívánt információbiztonsági funkciók?
 • Sikerült-e a hatékonyság növelése, elérhetők-e megcélzott költségmegtakarítások?

Ha nem megfelelő a végtermék, a megbízó fáradtságot nem kímélve keresi a hiba okát és a felelőst. Mindeközben a végfelhasználó bosszankodva szenved a működésképtelen, nehézkes rendszerrel vagy a félresikerült funkcionalitással, tudni szeretné, vajon miért nem lehetett felhasználóbarát megoldást kitalálni, és vajon miért nem szolgálja az új rendszer a felhasználó, azaz az ő érdekeit.

A megrendelő, a szállító és a felhasználó különböző érdekeit ezen a ponton harmonizálni és közös nevezőre hozni már nem, vagy csak igen nagy áldozatok árán lehetséges. 

Mit kínál a KÜRT?

Az információbiztonság területén és az informatikai beruházások minőségmenedzsmentjében felhalmozott tudása és tapasztalata révén a KÜRT az alábbi szolgáltatásokkal segíti az informatikai beruházásokkal kapcsolatos projektek sikerét.

A beruházást megelőző szakaszban előkészítő tanulmányok készítése:

 • A megrendelői igények összegzése a célok pontos meghatározása érdekében.
 • A tervezett beruházás és az egyéb futó vagy lezárt beruházások kapcsolatának feltárása, a redundancia elkerülése, a gazdaságosabb kivitelezés érdekében.

A beruházás megvalósítási szakaszában:

 • Minőségbiztosítási terv kidolgozása, mely tartalmazza a beruházással szemben támasztott belső és külső elvárásokat (pl.: törvényi szabályozás, EU-s irányelvek), valamint a projekt egyes fázisainak elfogadásához szükséges feltételrendszereket.
 • A résztvevők közötti megfelelő kommunikáció és gördülékeny információáramlás biztosítása az érdekellentétek elkerülése és a projekt általános támogatottságának elősegítése érdekében.
 • A beruházás eredményességét veszélyeztető anomáliák időben történő kiszűrése, az elkerülési lehetőségek bemutatása.
 • Tesztelés és implementálás minőségbiztosítása: az elkészült fejlesztés alapos vizsgálata a korábbiakban támasztott elvárások szempontjából.
 • Minőségi felügyelet a beüzemelést követő kritikus első időszakban, mivel az új rendszerekkel a legtöbb probléma az éles üzem első heteiben következhet be.

Elérhető előnyök:

 • A kitűzött céloknak megfelelő rendszerek, eszközök beszerzése, amelyek további pozitív változásokat generálnak a hatékonyság növelése vagy a költségmegtakarítás révén.
 • Tervezett időn belül végrehajtott, eredményes projektek.
 • Felelősség megosztás, a felelősséget nem csak a megrendelő viseli. A független, szakmailag megkérdőjelezhetetlen minőségbiztosító részvétele hatalmas terhet vehet le a megrendelő válláról.
Üzenet

Várjuk üzenetét!

Az alábbi elérhetőségeken várjuk kérdéseit, észrevételeit:
+36 1 424 6666
kurt@kurt.hu